Orhan (şimdiye kadar 187 posta) | | Malzeme Listesi:
yarım paket (oda sıcaklığında yumuşamış ) tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket şekerli vanilin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un (2 su bardağı un yeterli geliyor)
Şerbet
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
İlk önce şerbeti kaynatın. Suyu ve şekeri bir arada kaynatın, karıştırın, şekerler erisin. Kaynamaya başlayınca ocağın ayarını en hafif konuma getirip limonu ilave edin 5-10 dakika daha kaynasın ve ocağı kapatın.
Un hariç diğer malzemeleri karıştırın . Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edin. Küçük boy yumurta büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayın ve avcunuzun arasında hafifçe bastırın (şekerpareniz top gibi yuvarlak olmasın), tepsiye yerleştirin üzerine 1 adet fındığı batırın (fındık yarısına kadar gömülecek).
180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırın tepsisini fırından çıkarın 1-2 dakika bekletin ve üzerine ılımış şerbeti dökün. Arada kaşık yardımı ile şekerparelerin üzerine tepsideki şerbetten gezdirin. 1-2 saat sonra tüketilebilir.
Afiyet olsun...
|