Orhan (şimdiye kadar 187 posta) | | Mısır sarmasını merak eden arkadaşlar,Karadeniz yemekleri yapan yerlerde tadına bakabilirler.
Malzemeler
8 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
zeytinyağı ve tereyağ
tencerenin tabanına döşemek için kaburgalar
300 gr kadar incecik kıyılmış kuşbaşı
tuz
karabiber
pul biber
3 kase mısır yarması
3 kase su
Sarmak için haşlanmış kara lahana
Yapılışı
Kuşbaşı etler önce pişirilir.Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.Salçası tuzu,biberleri ve etler konulup tekrar kavrulur.Mısır yarması eklenir suyu koyulup pişirilir.
Lahanalar haşlanıp soğutulur.(lahanalar bize Trabzon'dan gelmişti)Dolmalar büyük büyük sarılır.Aslında bu kadar büyük olmaması gerekiyordu fakat lahanasından böyle olmak zorunda kaldı.
Tencerenin tabanına kaburgalar dizilip üzerine dolmalar muntazam şekilde dizilip pişirilir.
Dolmaları bayramın 3.günü kardeşim için pişirdik.Trabzon'lu olup bu dolmayı sevmeyen yoktur sanırım.Biz ilk kez yaptık mısır dolmasını..))Bize özellikle yapılıp geldiğinden yapmaya fırsatımız olmamıştı.
|